Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 65
1  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: FOX TV de Anlat Bakalım Yarışması : Kasım 29, 2008, 06:04:12 ÖS
Alıntı:UzUn  FaTiH tarafından gönderildi.
gerçi ben izlemiyorum ama Smiley bazılarını beğendim..

bende izlemiyodum arada Cheesy
2  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: son moda rockçu : Kasım 29, 2008, 06:03:24 ÖS
adamım yhaa Smiley

Sen de mi rockcısın D: Cheesy
3  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: sağ tıkla yapılacak komedi şeyler : Kasım 29, 2008, 06:02:49 ÖS
bncede süperrr...çok begendim bende sizlerle paylaştım...

paylaştığın güzel oldu
4  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: fıkra gibi : Kasım 29, 2008, 06:01:12 ÖS
rica ederimm...doğancım

bi ben yazıyorum bi sen :S :S
5  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: hayvanları sevmiyorum abi!!:... : Kasım 29, 2008, 05:59:42 ÖS
bu arada ramazan senii de bi ara aramızda görsekkk....uzun zaman oldu bir gittin pir gittin yha

:S
6  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Öğretmen Tehditleri : Kasım 29, 2008, 05:59:03 ÖS
paylaşım için teşekkürlerrr....

FATİH bakmadıklarına bakıyosun galiba. Cheesy
7  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: öğretmen ve öğrenci : Kasım 29, 2008, 05:56:12 ÖS
rica ederim.

gerçkten güzeldi
8  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Hayat dediğin : Kasım 29, 2008, 05:51:29 ÖS
Wink Wink Wink

Wink
9  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: ONBAŞI KUŞ : Kasım 29, 2008, 05:50:11 ÖS
heheh sağol paylaşım için Cheesy
10  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Sen Kimsin? testi : Kasım 29, 2008, 05:49:16 ÖS
Cheesy Cheesy

Cheesy
11  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: buyrun çözün...bir yöneticimiizn ismi:):) : Kasım 29, 2008, 05:48:27 ÖS
Cheesy
12  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: İKİ SORU : Kasım 29, 2008, 05:45:36 ÖS
görevimizz Smiley

niye göreviniz olsun ki sadece emeqe sayqı diye yorum yazıyosunuz bazıları onu bile yapmıyo dimi.. Cheesy
13  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: bayanlardan teknik direktör olursaa : Kasım 29, 2008, 05:44:00 ÖS
muhabbetlerii özledim  Sad Sad

aynen bee :S :S Sad Sad
14  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Çocuktan Ailesine Notlar : Kasım 29, 2008, 05:43:02 ÖS
paylaşım için tşkler güzel paylaşım...  Wink Wink

Rica ederim Wink
15  MEZUN KISMI / Hatıralar / Ynt: Süper Cevap : Kasım 28, 2008, 11:09:02 ÖS
Cheesy Cheesy

Cheesy
16  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: .. : Kasım 28, 2008, 11:08:06 ÖS
yazdım Wink

Wink
17  MEZUN KISMI / Hatıralar / Ynt: Süper Cevap : Kasım 28, 2008, 11:05:03 ÖS
orayı diyorsan çocuk gzl söylemiş Smiley

evet orayı söylüyorum Cheesy
18  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: .. : Kasım 28, 2008, 11:03:24 ÖS
paylaşım için teşkler doğan..güzel paylaşım.biraz geç oldu ama k.bkma yeni gördüm....  Wink

öenmli değil görüp yorum yazman önemli (:
19  MEZUN KISMI / Hatıralar / Ynt: Süper Cevap : Kasım 28, 2008, 11:00:17 ÖS
doğancım  sıra dayağı nedir kii... sen okul bitince anlayacaksın o sıra dayagının tadını  şimdi ne  kadar acı gelsede,elin ne kadar yansada...ilerde anlayacaksın onun değerini...diceksin keşke okulda olsamda  o yaramzlıgı yapıp o hocadan yine o dayağğı yesem diyeceksin emin ol..

dayak önemli deil sen çocuğun verdiği cevaba bak Wink
20  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Seén Hangi otsunn...!=] : Kasım 28, 2008, 10:52:11 ÖS
ebegümeci gibi adamım he Cheesy Cheesy

Grin Cheesy
21  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Seén Hangi otsunn...!=] : Kasım 28, 2008, 10:45:49 ÖS
işte buyum yha Cheesy Cheesy
EBEGÜMECİ
Sessiz sakin ama çok zekisiniz. dost canlısı, sevilmeyi bekleyen tavırlarınız ilgi çekiyor. her yerde olmayan insan sağlığına yararlı bir kişiliğe sahipsiniz küçük bir arkadaş grubu size yetiyor. fazla popüler olmasanız da yakınlarının el üstünde tuttuğu birisiniz

HEHE Cheesy
22  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: Siteye Gelin :) : Kasım 28, 2008, 10:34:24 ÖS
ben varım yetmez mi?Huh?

Yeter de artar Cheesy Wink sağol
23  KONU DIŞI / Cıvıltı / Ynt: TÜRK BAYRAĞI : Kasım 28, 2008, 09:48:32 ÖS
 AMİN
24  MEZUN KISMI / Mezunlardan Öneri ve Tavsiyeler / İFİKAN : Kasım 28, 2008, 09:41:09 ÖS
Ders çalışmaya gerek yok Cheesy varda o kadar değil

Dersi derste öğrenmenin temel ilkesi pasif bir dinleyici olmaktan çıkmaktır. Pasif bir dinleyici olursanız kısa bir süre sonra dikkatiniz dağılır ve dersten koparsınız. Sonra da derste öğrenemediklerinizi telafi etmek için ek bir gayret sarfetmek zorunda kalırsınız. Daha da önemlisi bu gayret hiçbir zaman derste kaçırdıklarınızı telafi etmeye yetmez.

Dersi derste öğrenmek veya dinleyerek öğrenmek için geliştirilen yönteme İFİKAN yöntemi denir. İFİKAN yöntemi 6 aşamadan oluşur.

İ. İleri bak
F.  Fikirlere dikkat et
İ.  İşaretlere uyanık.ol
K.  Katıl
A.  Araştır.
N.  Not tut.

İ - İleri Bak :

Gireceğiniz derste işlenecek konuyla ilgili olarak bir ön hazırlık yapın. Bu dersi dersten önce çalışmak demek değildir. Yapılan araştırmalar insanların aşina oldukları kavramları hiç tanımadıklarına kıyasla daha iyi öğrendiklerini ortaya koymuştur. Bu sebeple bir ön okuma yapmak konuyla ilgili temel kavramları isimleri formülleri tanımak bunlarla derste karşılaşınca daha kolay anlamaya imkan verir.

F - Fikirlere dikkat et:

Önemli fikirleri seçmeye çalışarak dinlemek dersi daha kolay anlamanıza yardım eder. Aynı şekilde dersteki temel fikir ve kavramlar çerçevesinde sorular oluşturmak ve bu sorulara cevap olacak bir şekilde dersi dinlemek hem dikkatinizin dağılmasını önler hem de bir ders sırasında çok az sayıda temel fikrin işlendiğini farkedersiniz. Dolayısıyla da yükünüzün ilk bakışta gözüktüğü kadar ağır olmadığını hissedersiniz

İ - İşaretlere uyanık ol:

"İşaretlere karşı duyarlı olmak sınav sorularını önceden bilmeye imkan verir."

Yukarıdaki cümleyi ilk kez okuduğunuzda belki abartılmış bir ifadeyle karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak bu bütünüyle gerçektir. Okul bir oyundur. Her oyunda olduğu gibi bu oyunu da kurallarına göre oynayanların başarı şansı daha yüksektir.

Öğretmen dersi anlatırken hiçbir zaman "Sınavda şu soruyu soracağım" demez. Ancak belirli kelimeleri kullanarak ve ses tonuyla bazı işaretler verir. Bu işaretler şunlardır.

Esas olarak
Başlıca
Şunu hiçbir zaman unutmayın kî
Bunun esas sebebi
Bunun üç sebebi vardır
Çoğunlukla
Özetle
Her zaman...

Bu işaretlere ve öğretmenin tonlamalarına dikkat edin bir öğrenci bunu not aldığı defterde işaretlediği takdirde sınava sınav soruları bilerek girer. Dersi dinlemeden ve sonradan ders çalışarak bu şansı elde etmek hiçbir zaman mümkün değildir.

K - Katıl:

Derse katılmak öğrenmeyi kolaylaştırır. Bunun için öğretmenin söylediklerini kafanızda tartın. Aynı zamanda anladığınız veya anlamakta
güçlük çektiğiniz yerleri gülümseyerek kaşlarınızı çatarak öğretmeninize belli edin. Tepki veren bir sınıfa ders anlatmak öğretmeninizin daha zevkle ders yapmasına imkan verir. Aynı zamanda soru sorma imkanınız varsa bunu mutlaka kullanın.

A - Araştır :Aklınıza takılan soruları veya konunun açıklık kazanmamış yönlerini dersten sonra arkadaşlarınızla konuşun. Açıklamalarını tartışın imkanınız varsa sorularınızı öğretmeninize yöneltin. Bu aynı zamanda ona dersle ilgilenen bir öğrenci olduğunuzu gösterecektir.

Sorularınızı derste defterinize yazarsanız cevabını daha sonra araştırma imkanınız olur. Böylece anlamadığınız yerleri unutmamış olursunuz.

N - Not tut:Not tutmak okul oyununda başarılı olmanın temel şartıdır. Not tutmak öğrenmenin bütün temel ilkeleriyle ilişkili olan eğitimin en yaşamsal parçasıdır
25  BİLGİ DEPOSU / Coğrafî Yazılar / Ynt: Coğrafya Dersine Nasıl Çalışmalıyız? : Kasım 28, 2008, 09:34:18 ÖS
Bence İFİKAN yöntemeini uygulayın
İ = İLERİYE BAK (hocanın gözüne bakarak başka biyerlere dalma ve Hocayı tam dinle
F =FİKİR ÜRET ( Hocanın söyleyeceği şeyleri tahmin et )
İ = İŞARETLE (hocanın önemle söylediği yerleri hemen İşaretle)
K = KATIL (parmak kaldır)
A = ARAŞTIR (bir sonraki konuyu araştır araştıramıyosan hızlıca bir kere oku)
N = NOT TUT

Gerçekten işe yarıyor Cheesy Wink
Sayfa: [1] 2 3 ... 65