Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Cografyaci.Net « BİLGİ DEPOSU « Kısa Tanımlar « FATİH SULTAN MEHMED (2. MEHMED)
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: FATİH SULTAN MEHMED (2. MEHMED)  (Okunma Sayısı 76 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
UzUn FaTiH
HMC'den Öğrencim
General

Teşekkür Sayısı 9

Hayat herşeydirHayat hiçbir şeydir

Üyelik Bilgileri WWW
Megane İlan meganeforum.com
« : Haziran 19, 2008, 05:08:55 ÖÖ »

Fatih Sultan Mehmed 29 Mart 1432'de Edirne'de doğdu. Babası Sultan İkinci Murad, annesi Huma Hatun'dur. Fatih Sultan Mehmed, uzun boylu, dolgun yanaklı, kıvrık burunlu, adaleli ve kuvvetli bir padişahtı. Devrinin en büyük ulemalarından birisiydi ve yedi yabancı dil bilirdi. Alim, şair ve sanatkarları sık sık toplar ve onlarla sohbet etmekten çok hoşlanırdı. İlginç ve bilinmedik konular hakkında makaleler yazdırır ve bunları incelerdi.

Hocalığını da yapmış olan Akşemseddin, Fatih Sultan Mehmed'in en çok değer verdiği alimlerden biridir. Fatih Sultan Mehmed, gayet soğukkanlı ve cesurdu. Eşsiz bir komutan ve idareciydi. Yapacağı işlerle ilgili olarak en yakınlarına bile hiçbir şey söylemezdi.

Fatih Sultan Mehmed okumayı çok severdi. Farsça ve Arapça'ya çevrilmiş olan felsefi eserler okurdu. 1466 yılında Batlamyos Haritasını yeniden tercüme ettirip, haritadaki adları Arap harfleriyle yazdırdı. Bilimsel sorunlarda, hangi din ve mezhebe mensup olursa olsun bilginleri korur onlara eserler yazdırırdı.

Bilime büyük önem veren Fatih Sultan Mehmed yabancı ülkelerdeki büyük bilginleri İstanbul'a getirtirdi. Nitekim astronomi bilgini Ali Kuşçu kendi döneminde İstanbul'a geldi. Ünlü Ressam Bellini'yi de İstanbul'a davet ederek kendi resmini yaptırdı. Şair ve açık görüşlüydü.

Fatih Sultan Mehmed 1481 yılına kadar hükümdarlık yaptı ve bizzat 25 sefere katıldı. Azim ve irade sahibiydi. Temkinli ve verdiği kararları kesinlikle uygulayan bir kişiliği vardı. Devlet yönetiminde oldukça sertti. Savaşlarda çok cesur olur, bozgunu önlemek için ileri atılarak askerleri savaşa teşvik ederdi.

20 yaşında Osmanlı padişahı olan Sultan İkinci Mehmed, İstanbul'u fethedip 1100 yıllık Doğu Roma İmparatorluğunu ortadan kaldırarak Fatih ünvanını aldı.

Hz.Muhammed'in (S.A.V) hadisi şerifinde müjdelediği İstanbul'un fethini gerçekleştiren büyük komutan olmayı da başaran Fatih Sultan Mehmed, yüksek yeteneği ve dehasıyla dost ve düşmanlarına gücünü kabul ettirmiş bir Türk hükümdarıydı.

Orta Çağ'ı kapatıp, Yeniçağ'ı açan Cihan İmparatoru Fatih Sultan Mehmed, Nikris hastalığından dolayı 3 Mayıs 1481 günü Maltepe'de vefat etti ve Fatih Camii'nin yanındaki Fatih Türbesi'ne defnedildi.

alıntıııı..

(sebebi bilinmezz...ben bu padişahıı diğerr padişahlara göree daha çok seviyorummm ve saygı duyuyorumm....)

EY ŞANLI YÜCE BAYRAĞIM DALGALAN SONSUZA DEK!!!
exselanssızvagrant
Asteğmen

Teşekkür Sayısı 0

alem yalan olmuş sende boşver gitsin

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2008, 09:40:47 ÖS »

fatih adaşını mı yazdın keşke benimde adşım padişah olsaydı _agit sultan mehmet_ diye D::d:d:d

exselanssızvagrant:d:d:d
samyeli
Ziyaretçi
*

Teşekkür Sayısı 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Dün 01:07:17 ÖS »

sen ne çok sey biliosun öle ya tanısalımmı senle Wink
samyeli
Ziyaretçi
*

Teşekkür Sayısı 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Dün 01:17:13 ÖS »

buranı tek üyesi senmisin tek senin msjın var sana rakip gelio haberin olsun ben kimim NuRaY  Smiley Wink Cheesy
UzUn FaTiH
HMC'den Öğrencim
General

Teşekkür Sayısı 9

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Dün 02:03:40 ÖS »

bana rakip mi olcann  hadii bakalımmm..... bekliyorum Smiley

ß є ڪے ! к т Λ ڪے
Çalı 8/C Sınıfı
General

Teşekkür Sayısı 17

(: (: (:

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Dün 11:26:59 ÖS »

evet Hocam her sene okul değiştirin siteye yenileri geliyo keşke  bizim okuldan gitmeseydiniz :S

UzUn FaTiH
HMC'den Öğrencim
General

Teşekkür Sayısı 9

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Bugün 09:36:35 ÖÖ »

ewt.! FATİH Hoca bizim okulu bırakmasaydı ben doğanla ark olamıcaktım... dimi doğan ??!!!!

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: